Milieuvriendelijk slopen

Elk te recyclen voertuig ondergaat bij ons eerst een voorgeschreven behandeling, waarbij milieubelastende (vloei)stoffen verwijderd worden. De Birkt beschikt voor het verwijderen van vloeistoffen over een droogleg-installatie waarmee gevaarlijke afvalstoffen op een schone, veilige, milieuvriendelijke en efficiënte wijze uit een autowrak worden verwijderd en opgeslagen.

 

 

Het demontageproces is vanaf 1995 belangrijk gewijzigd. Dankzij de wettelijke verwijderingsbijdrage kunnen naast onderdelen ook andere materialen worden gerecycled. Deze zogenaamde selectieve demontage heeft er mede voor gezorgd dat een steeds groter deel van een auto kan worden hergebruikt.
Autodemontagebedrijven ontvangen demontagepremies uit het fonds van verwijderingsbijdragen, dat Auto Recycling Nederland beheert, op basis van feitelijk gedemonteerd materiaal. Deze materialen worden opgeslagen en door erkende inzamelaars opgehaald en naar specifieke recyclingbedrijven getransporteerd. Die verwerken de materialen opnieuw tot grondstoffen.

 

Milieu
Top